Verdedigingsschool JP

Assistenten lesgever

Marcus Van de Walle


Sempai Marcus Van de Walle, te zien op deze foto samen met zijn kleindochter, is al sinds de beginjaren betrokken bij Tai-Jutsuschool JP. Ondanks zijn respectabele leeftijd staat Marc nog regelmatig op de tatami om les te geven aan de kinderen.


Maar de plek waar Marc het vaakst te vinden is, is achter de toog van onze gezellige kantine. Daar zorgt hij ervoor dat jullie kunnen genieten van een koel biertje, een cola of een warme koffie.


Vaak behoort Marc ook tot de eersten die je aantreft in onze dojo voordat de lessen beginnen. Hij heeft de eer om telkens onze dojo te openen.

Marc, jouw hart klopt voor Tai-Jutsu!

Conner Van Wijk


Conner behaalde in 2021 zijn Black Belt in Tai-Jutsu. Na een examen van bijna 2 uur, samen met zijn uke Joran, slaagde hij er in om te laten zien wat hij heeft geleerd in de jaren dat hij al op de tatami staat.

En dat is niet niks. Want de nu al volwassen Conner is begonnen als kleine jongen van 8 jaar en heeft tot nu toe bijna geen lessen gemist. Hij is een top lesgever. Conner behaalde ondertussen ook het diploma Aspirant-Initiator Ju-Jitsu bij de Vlaamse Trainersschool. Het komende jaar zal hij dan ook zijn cursus vervolmaken om het diploma van Initiator te behalen.

Joran Capenbergs


Joran Capenbergs, behaalde zijn Black Belt in Tai-Jutsu in 2023. Ook Joran staat al van jongs af op de tatami. Joran is geen lawaaimaker maar eerder een stille muis. Hij is heel sportief en heeft een zeer hoog uithoudingsvermogen.

Joran is ook een student aan de hogeschool. Niet altijd even makkelijk om dit te combineren met de trainingen.

Top kerel binnen ons team.

Finn Hulsbergen


Finn is een toptalent in lesgeven. Ze behaalde in 2023 jaar wit-zwarte gordel in Tai-Jutsu. Op 16 jarige leeftijd is dat een hele prestatie.

Van kleinsaf is ze leerling bij Kyoshi Van Vré en heeft ze al menig leerling onder haar vleugels mogen nemen. Door haar inzet, doorzettingsvermogen en soeplesse is ze een van onze meest talentvolle leerling en assist.

Sten Hulsbergen


Sten is de oudere broer van Finn en staat ook al van jongs af aan op de tatami. Na een pauze van enkele jaren omwille van studies staat hij sinds september 2022 terug op onze tatami.


Sten heeft bruine gordel en staat op de vooravond om zijn Black Belt te behalen. Net als zijn jongere zus is hij een kordaat lesgever die met veel nauwkeurigheid al onze technieken kan overbrengen.

Nien Tavernier


Nien, onze jongste assistente, ontbreekt geen enkele les op de tatami en staat altijd klaar om waar nodig bij te springen. Dit getuigt van grote moed van haar kant.


Haar toewijding en vastberadenheid, ondanks haar strijd met diabetes type 1, vormen een inspiratie voor ons allemaal. Ze illustreert hoe je op een positieve manier met de uitdagingen in het leven kunt omgaan.